Lehed

pühapäev, 24. november 2013

Riisi- kõrvitsavorm

Plaanisin seda rooga teha juba neljapäeva õhtuks. keetsin riisi valmis, kraapisin porgandid puhtaks. Ja avastasin panni võttes, et eelmist toitu pool panni veel alles. Läksingi kergemat teed ja torkasin ettevalmistatud asjad külma.
Järgmine katse reede õhtul Korjuse kodus. Et pere pidi kõik kokku tulema, siis panin vormiroa ahju... 1,5 tunni pärast selgus, et asi paraneks, kui ahi ka sisse oleks lülitatud. Ja kui siis roog valmis- polnudki enam kellelgi isu.
Laupäeval lootsin, et ei peagi süüa tegema, aga Taali imestas, et Halliki ärasaatmine ja salatit polegi?
Nii lükkus vormiroa söömine jälle edasi. Pühapäeval arvas Aldis, et nüüd jagub seda meile kolmele terveks nädalaks...


Kihiline riisi- kõrvitsa-hakkliha vormiroog

700 g kõrvitsat
500 g hakkliha (segu)
359 g riis
200 g piima
150 g porgandit
100 g sibulat
3 muna
petersell, basiilik
pipar, sool

 
1. Pese riis, keeda ta pehmeks ja jäta nõrguma.
2. Prae hakkliha tükeldatud sibulaga ning maitsesta.
3. Riivi jämedama riiviga puhastatud porgand ja kõrvits ning prae kergelt pannil läbi.
4. Aseta riis, hakkliha ja köögivili kihiti kõrgeäärelisse ahjuvormi
5. Valmista munapiima segu ja vala see vormile
6. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit
7. Kui munapiima segu on hüübinud, aseta vormile peale riivjuust ja küpseta kuni juust on kuldpruun. Serveeri külma hapukoore-majoneesi kastmega.    
  
  
  
  
  
  
 
 
 
 

                        

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar