Lehed

laupäev, 3. oktoober 2015

Bataat ja hapukapsas

Olen pikalt plaaninud bataadist midagi valmistada. Pole aga ette võtnud, peljates kallist hinda ja juttusid, et maitseb nagu külmavõetud kartul. Nüüd, peale proovimist, võin öelda- veel magusam. Kui ta toorelt oli nagu kaalikas, siis kees ikka väga magusaks. tegin tast putru.

Bataadipudru

4 bataati
100 ml koort
soola, pipart

Koorisin ja keetsin bataadid. Lisasin koore ja maitseained ja tampisin pudruks.

Üllatav oli, et selline magus asi sobis kokku hapukapsaga.



Bigos e Poola jahimehe kahekapsapada kolme lihaga

1  värske kapsas
1 kg hapukapsast
700 g sealiha
400 g toorvorste
400 g sinki
1 sibulat
1 pudel lager tüüpi õlut
soola, pipart
1 sl kadakamarju
1 sl köömneid
1 sl punet

Tükelda sealiha ja sink ja eemalda toorvorstid kestast. Kuumuta pannil õli ja prae selles sibul ja kõik lihad. Prae ka kapsas kergelt. Aseta kõik suurde potti ja hauta 2- 3 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar