Lehed

pühapäev, 23. aprill 2017

Evelini suvikõrvitsakook

Selle koogi tegemisel oli palju vastunäidustusi- laupäeval kui kõrvits riivitud, selgus et pole kakaod. Pühapäeval kui oli kakaod, selgus et pole jahu... Aga valmis ta sai. Ehk veidi vähe magus ja vedel, aga ikkagi.

Evelini suvikõrvitsakook

 5dl nisujahu
1dl jämedaid kaerahelbeid
4dl valget suhkrut
1,5-2dl magustamata naturaalset kakaopulbrit
2 tl soodat + natuke sidrunimahla
1 tl küpsetuspulbrit
1/2 tl soola
1 tl jahvatatud kaneeli
4 muna
3,5dl taimeõli
7,5dl riivitud suvikõrvitsat
1,5dl purustatud pähkleid või mandleid
soovi korral värskeid või kuivatatud marju

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud kabatšokk, pähklid ja marjad.

Kalla vormidesse – siit saab kaks kooki – ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui kook on jahtunud, võid glasuurida ja kaunistada. Aga see maitseb hea ka lihtsalt niisama ning säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa).


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar