Lehed

laupäev, 3. juuni 2017

Ribi ja praekartulid


Searibi Hiina moodi.

(retseptivihik "Lihatoidud")

1,2 kg ribi
200 ml heledat sojakastet
120 ml tumedat sojakastet
60 ml mett
2 sl riisiäädikat
1 sl viie maitseaine segu
1 sl riivitud ingverit
2 küüslauguküünt

Hõõru liha korralikult maitseainega kokku ja aseta marineerimisnõusse. Sega kokku kõik teised ained ja vala sellest pool ribidele. Jäta ööseks marineerima. Kuumuta ahi 150 kraadini ja küpseta pannile asetatud ja fooliumiga kaetud ribisid u tunni. Lase grill soojaks, määri ribi kastmega ja küpseta umbes 15 minutit. Serveeri ülejäänud kastmega.



Runnakad

(retsept pärit kellegi kartulikotilt)

1 kg kartuleid
õunaäädikat
soola
vett
õli

Pese kartulid hoolikalt, tükelda ja keeda pehmeks. Keeduvette lisa 1 kl õunaäädikat (mul küll veiniäädikas) ja soola. Prae ohtras õlis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar