Lehed

reede, 15. oktoober 2021

Palestiina toit

 Ma ei ole seda toidublogi unustanud. Nüüd leidsin oma rõõmuks Rahvuskultuuride päeva raames toimuva tasuta Palestiina tänavatoidu koolituse Tallinna Rahvaülikooli lehelt.

Kahjuks oli taas kõik asjad ühel ajal- Ulve pidas samal õhtul ka oma sünnipäeva. Koolitus algas 17:30- 19:30 ja sünnipäev 19:00. Õnneks tuli tütar koolitusele ja lõpetas lavašširulli kokkukeeramise- ülejäänud komponendid olime valmis jõudnud.

Falafelid. (100 tk)

1 kg kuivatatud kikerherneid
2 sibulat
suur punt peterselli
vett
4 tl küpsetuspulbrit võ 1 muna
4 tl (risti)köömneid
4 tl koriandrit
4 tl soola
küpsetamiseks õli

Leota kikerherneid 12 tundi. Kurna ja blenderda sibula ja peterselliga massiks. Kuivuse tõttu lisa veidi vett.
Sega juurde purustatud maitseained. Ära üle pinguta. Vormi pätsikesed (segu on päris pehme) ja prae kuumas õlis krõbedaks.

Lavašš.

1 kg jahu
1/2- 1 l vett
1 tl soola
1 tl kuivpärmi
4 sl õli

Sõtku kõik segi. Peab tulema rullitav tainas. Jaga kohe u 60 g pätsikesteks ja rulli need õhukeseks panni suuruseks. Pannile ilma rasvata. Küpseta kuni hakkab "mullitama" keera teine pool.

Hummus.

1 purk kikerhernest
1 sidruni mahl
2 küüslauguküünt
2 sl tahhiinit
1 tl soola
kaunistamiseks õli, paprikapulbrit, kikerherne tükke, peterselli vms

Kurna kikerherned, aga hoia vesi alles. Blenderda kõik segi. Lisa konservi vett nii, et oleks parajalt kreemjas. Kaunista kausis.

Keera falafelid ja hummus kokku lavašširulliks- lisa kurki, tomatit, salatit vm
Saime ka koolitajalt Köömen cateringi visiitkaartidega 2 retsepti lisaks:

Kokk Khatooni arbuusisalat.

* lõika u 450 g arbuusi 2 cm tükkideks ja 100 g feta juustu 1 cm suurusteks kuubikuteks.
* haki u 25 g piparmünti suurteks tükkideks. Sega arbuus, geta ja piparmünt, lisa 1/2 tl soola ja salat ongi valmis!
* soovi korral võid lisada ka  natuke oliiviõli ja sidrunimahla.

Kokk Jacki basiilikupesto.

* Peenesta blenderis 45 g basiilikut koos 60  ml oliiviõliga.
* Seejärel lisa blenderisse 1 pirakas küüslauguküüs ja 60 g riivitud parmesani ning blenderda veel paar sekundit.
Lõpetuseks lisa maitse järgi sooa. Pesto ongi valmis!
* Keeda linguine pasta al dente (u 8 min), sega pestoga ja serveeri seedermänniseemnetega.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar