Lehed

teisipäev, 5. detsember 2023

Kringlitegu 5. detsember 2023 Muraste külaselts

 Veel üks tore koolitus minu kollektsiooni- kringel.

Pärmitainas:

(2 kg täidisega)

600 ml piima

50 g võid

50 g pärmi

0,5 tl soola

50- 100 g suhkrut (soolasele vähem)

900 g jahu (nr 405- kõige puhtam)

Pane või sulama ja lisa piim. Käesoojaks. Hõõru sool, suhkur ja pärm vedelaks.

Sega kõik ja sõtku pehmeks nagu kassikõht. Pane räti alla kerkima u 1 tunniks.


Samal ajal valmista täidis.

Singi- juustu- porru

500- 600 g sinki
1 porru
500 g riivjuustu

Tükelda sink ja porru. Prae porru. 





Õuna- iirise.

600- 700 g õunu
2 pk iiriskomme (Kis-kis)
1 pk kaneeli

Tükelda õunad ja võta kommid paberist välja. Lisa õunatükkidele kaneel. Täidisega kringel pintselda üle munaga ja puista peale pärlsuhkrut.

Martsipani- mooni (1,5 kg kringel)

2 pk mooniseemneid
50 g mandleid
2 muna
400 g martsipani

Sega kokku moonipasta ja pudista martsipan pasta peale kringlitäidiseks.



Moonipasta

3 munarebu
100 g mooniseemneid
tuhksuhkrut

Sega pastaks.  Sama pasta + 150 g jõhvikaid, 3-4 munarebu, tuhksuhkrut








Piparkoogitaina täidis

1 pk piparkoogitainast
1 pk jõhvikaid
1 pk kuivatatud apelsinitükke
1 pk kuivatatud sidrunitükke

Täidetud kringlid lase veidi kerkida (u10 min) ja küüpseta 170- 200 kraadises ahjus u 30 minutit. Küpsetamise ajal määri võiga. Kulub u 100 g. Ahjust välja ja räti alla jahtuma.

Sidruniglasuur

tuhksuhkur
sidrunimahl
veidi vett

Sega kokku ja määri kringlile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar