Lehed

teisipäev, 4. oktoober 2016

Kaste? või ühepajatoit?

LAISA KOKA KÖÖGIVILJA-HAKKLIHAKASTE

1 sl rapsi- või oliiviõli
300 g veisehakkliha
400 g purk konservitud purustatud tomateid
400 g külmutatud aedvilju (nt Härmavili porgandi-maisi-hernesegu)
soola ja musta pipart
itaaliapäraseid maitseaineid (mõni segu või punet, basiilikut jm)


Kuumuta suurel praepannil lusikatäis õli. Lisa hakkliha ja prae kergelt läbi. Lisa pannile köögiviljasegu ja kuumuta paar minutit, puulusikaga aeg-ajalt segades.

Nüüd kalla pannile purgitäis konservitud tomateid ning umbes pool konservpurgitäit vett (see on hea võimalus ka kogu tomatisegu kättesaamiseks purgi seest :)). Maitsesta soola, pipra ja meelepäraste ürtide-vürtsidega.
Lase kastmel tasakesi podiseda, kuni köögiviljad on pehmed ja kaste natuke paksenenud.

Kastme valmimise ajal keeda valmis riis ning valmista soovi korral õhtusöögi juurde ka mõni toorsalat.

Mina serveerisin juurde veel friikaid ja aedube.

Aedoad juustuga

aedube
100 g gouda riivjuustu
1/4 pk võid

Tükeldasin oakaunad, keetsin soolaga vees krõmpsuks. Kurnasin vee ja lisasin veerand pakki võid. Lõpuks kallasin peale riivjuustu ja segasin.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar