Lehed

laupäev, 29. oktoober 2016

Pastasalat ja plahvatavad sardellid

Retsept pärit raamatust "Itaalia köök"

Täisterapastasalat

500 g lühikest pastat (fusilli või penne)
2 sl õli
2 keskmist porgandit
1 väike kimp brokolit
1 tass herneid
1 paprika
2 sellerivart
4 kevadsibulat
1 suur tomat
1/2 tassi oliive

Kaste:

3 sl veini- või palsamiäädikat
4 sl õli
1 sl Dijoni sinepit
1 sl seesamiseemneid
2 sl hakitud värskeid ürte
soola ja pipart
2/3 tassi Cheddari või mozzarella kuubikuid

Keeda pasta soolaga vees al dente. Nõruta ja loputa. Pane suurde kaussi. Sega juurde õli. Lase jahtuda. 
Haki porgand ja brokoli ja lisa koos hernega pastale. Tükelda kõik muu ja lisa salatile.
Sega kausis kõik salatikastme ained ja lisa salatile. Maitsesta. Lõpuks lisa juust. Lase enne söömist 15 minutit seista.

Kuna ainult pasta pole miski toit, siis läksid ahju ka juustusardellid. Ahju ust avades ootasid ees viimase peal pundunud hiidsardellid. Kohe- kohe plahvatamas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar