Lehed

kolmapäev, 16. november 2016

Hakkliharoog lillkapsakattega

Otsisin kiirelt ja maitsvalt retsepti argiõhtuks... Maitsev, aga mitte kiire.

Hakkliharoog lillkapsakattega

400 gr hakkliha 1 suurem porgand
2 dl külmutatud rohelisi herneid
1 sibul 
2 dl tomatipüreed
2 küüslauguküünt
1 lillkapsa pea
0,5 dl piima
1 spl võid
1 dl riivitud juustu
1 tl kuivatatud punet 
soola
pipart


Tükelda lillkapsas õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks. Kuumuta kergelt piim ning sulata selles või. Püreesta lillkapsas ning sega juurde piima-või segu. Maitsesta soola ja pipraga. 
Tükelda porgand kuubikuteks, haki sibul. Pruunista pannil õlis hakkliha, lisa sibul, porgandikuubikud, herned ja purustatud küüslauk. Kuumuta segu 5-7 minutit. Lisa juurde tomatipüree ning lase korraks keema tõusta. 
Lao hakkliha segu ahjuvormi põhja. Laota peale lillkapsapüree ning puista üle riivitud juustuga.
Küpsta ahjus 180°C juures 20-25 minutit, kuni juust on sulanud ja kergelt pruunistunud. Serveeri soojalt värske salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar