Lehed

pühapäev, 20. oktoober 2013

Sünnipäevakingist pärit toidud

Taali pani netiavarustest kokku kokaraamatu. Pühapäeval sai siis katsetustega algust tehtud. Algallikas Nigella Lawsonilt.


Spaghetti alla Carbonara


500g spagetid

5dl tükeldatud peekonit

2tl oliiviõli

60ml valgetveini

4tk muna

50g riivitud parmesan

60ml vahukoort

musta pipart

muskaatpähklit(värskelt riivitud)

 

Valmistamine:

Pane pasta tarvis suur pott veega keema.
Prae teises suures potis, kuhu hiljem mahub kogu pasta, peekonikuubikud krõbedaks. Lisa valge vein või vermut ja lase sel paari minutiga keeda soolaseks veiniseks siirupiks. Võta pott tulelt.
Sega kausis munad, Parmesan, koor ja pipar. Keeda spagetid al dente (tõsta tulelt umbes 2 minutit enne pakendil soovitatud valmistamisaja lõppu).
Kui spagetid on valmis, tõsta enne kurnamist kõrvale umbes pool tassi keeduleent. Pane pott peekonikuubikutega tagasi tulele ja lisa kurnatud pasta ning sega korralikult siirupise peekoniga. Võta taas pott tulelt ja lisa kergelt segades muna ja juustu segu. Kui vaja, niisuta pastakeeduveega. Lisa veel veidi jahvatatud pipart ja riivitud muskaatpähklit. Serveeri.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar