Lehed

laupäev, 5. oktoober 2013

Uputatud tainas

Uputatud taigna retsept tundus põnev. Vähemalt taigna valmimine.
 Aga välja kukkus nagu alati- ei tõusnud
 pinnale 30 minuti ega 1, 5 tunni pärast.

2 tl kuivpärmi
1 dl leiget vett
1 muna
100 g võid või küpsetusmargariini
300 g jahu
natuke soola, kui või/margariin on mage

Pärm lahustada leiges vees. Margariin sulatada
Teises nõus muna lahti kloppida ja segada juurde pärmilahus.
Segada juurde jahu ja siis sulatatud margariin.
Vajadusel lisada veel jahu, et tainas saaks piisavalt elastne.
Edasi mähkida tainas lahedalt marlisse või muusse õhukesse riidesse ja asetada külma veega täidetud kaussi või ämbrisse. Tainas on valmis, kui on pinnale tõusnud.



Aga õunapirukal polnud vigagi- ja ikka saviahjus!
Õunatükid panin kaneeli, suhkru ja veidikese tärklisega lihtsalt taigna vahele.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar