Lehed

laupäev, 13. juuni 2015

Nigellissima

Olen kaua soovinud endale Nigella Lawsoni mõnda kokaraamatut. Lõpuks ometi müüdi ühte neist soodsalt. Palju retsepte selles on komponentidest, mis Aldisele üldse ei sobi. Kuid enamik on laisa perenaise unistused.

Lihazza.

500 g veise hakkliha
3 sl riivitud parmesaani
3 sl riivsaia või kaerahelvest
3 sl hakitud värsket peterselli
2 kergelt klopitud muna
1 küüslauguküüs
soola, pipart
võid
400 g purk kurnatud tükeldatud tomateid
1 tl küüslauguõli
1 tl kuivatatud punet
125 g mozzarellat
basiilikulehti

Sega suures kausis kätega hakkliha, parmesaan, kaerahelbed, petersell ja munad. Riivi sisse küüslauk. maitsesta. Sega kergelt! määri võiga vorm ja aseta liha vormi põhja. Kalla peale tomatikonser, mis on maitsestattud ja segatud küüslauguõliga. Aseta peale mozzarellaviilud. Küpseta 220 kraadises ahjus 20- 25 minutit. Enne söömist lase 5 minutit jahtuda.
 Kõrvale värske kartul ja türgi jogurtiga segatud redis- kurk- roheline sibul.







See purgikook on pärit Ragne blogist. Mina teda purki ei pannudki. veidi kole värv, aga maitse päris hea. Taali küll arvas, et kas ma olen ikka kindel, et seda veel ahju panema ei pea.

Purgikook

300 g rabarberivarsi
pisike sorts vett
75 g suhkrut
1 tl kaneeli
100 g küpsiseid, klassikalisi
300 g Kreeka jogurtit

Koori rabarberivarred ning tükelda. Pane potti sorts vett, lisa rabarberitükid ja suhkur ning kuumuta madalal kuumusel seni, kuni rabarberitükid on juba pehmed ning moodustavad ühtlasema massi. Seejärel lisa segades juurde kaneel. Lase jahtuda.

Murra küpsised väiksemateks tükkideks ning sega kokku Kreeka jogurtiga. Seejärel lisa kergelt segades juurde eelnevalt keedetud rabarberisegu. Pista segu purkidesse ning lase vähemalt 3 tundi kuni üleöö taheneda ja maitsestuda!

Tulemusena valmib 4 rabarberitäidisega purgikooki.
Retsept ilmus ka ajakirjas Maret (maikuu2015).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar