Lehed

teisipäev, 23. juuni 2015

Jaanitoitu

Sel aastal läksid Jaanid lihtsalt. Kuna võitsin hunniku liha Delfi Kasuliku Jaanimängus, siis ei pidanud ise palju juurde mõtlema. Tütre tungival soovitusel tegin võileivatordi ja ta ise küpsetas kodujuustukoogi  Võileivatordi inspiratsioon pärit Stiina 2. kokaraamatust.

Võileivatort

2 vormisaia
400 g majoneesi
400 g hapukoort
1/2 pikka kurki
1 paprika
2 karpi tuunikala omas mahlas
6 muna
soola, pipart

Panin munad keema. Segasin majoneesi ja hapukoore kurnatud tuunikalaga ning munatükkidega. Maitsestasin. Poolele lisasin kurgi- ja poolele paprikatükke. Seda määret panin vormisaia kihtidele kordamööda. Kaunistasin tomatite ja tarretisega.




Taali kook sai niimoodi otsa, et pilti ei saanudki.


Kodujuustukook šokolaadibrownie põhjaga 

Šokolaadibrownie jaoks läheb vaja:
150 g tumedat šokolaadi
2 muna
70 grammi võid
0.5 dl vahukoort
2 spl jahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 slp tumedat kakaod
Vaarikapüree jaoks läheb vaja:
ca 1 dl vaarikaid
2 tl tuhksuhkrut
ca pool dl vett
Kodujuustukatte jaoks läheb vaja:
500 grammi kodujuustu
3 dl vahukoort
4 dl hapukoort / gräddfil’i
4 slp suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1.5 spl želatiini
ca 1.5 dl vett
Katteks külmutatud vaarikaid.
Kuumuta ahi 180 kraadi juurde!
Esmalt sulata šokolaad ning klopi sisse munad ning sega juurde ka koor. Vahusta toasoe või suhkruga. Sega omavahel kuivained. Sega kõik kokku ning aseta šokolaaditaigen lahtikäivasse vormi ning pane ahju ja küpseta 180 kraadi juures 15-20 minutit. Katsu puutikuga kas kook on valmis, kui mitte, küpseta veidi veel. Mulle aitas täpselt 20 minutist. Lase põhjal veidi jahtuda enne järgmise kihi lisamist.
Vaarikapüree jaoks sulatasin külmutatud vaarikaid ning purustasin need kahvliga. Segasin kokku suhkru ja veega ning katsin sellega šokolaadipõhja. Panin põhja koos püreekattega külmkappi nii kauaks kuni valmistasin järgmist kihti.
Nüüd on aeg segada želatiin külma veega ja lasta tal veidikene aega paisuda. Järgmisena vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga. Vahule sega juurde hapukoor ning ka kodujuust. Kui želatiin on paisunud soojenda teda veidi näiteks mikrolaineahjus, kuid ära lase keema! Sega korralikult läbi ning nirista pidevalt segades kodujuustusegu sisse. Võta šokolaadipõhi külmkapist välja ja kata kodujuustuseguga ning kõige peale vajuta sisse külmutatud vaarikaid. Pane kook külmkappi ja lase seista vähemalt 6 tundi.
NB! Kui soovid tugevamalt tarretunud kooki, siis võid želatiini ka rohkem juurde lisada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar