Lehed

laupäev, 8. august 2015

Suvikõrvits täidisega

Poes müüdi imelisi pisikesi suvikõrvitsaid. Kohe tekkis soov neist miskit teha. Nii leidsin oma rõõmuks Nipiraamatust  (nr 90 august 2015)

Juustused suvikõrvitsalootsikud

2 keskmist suvikõrvitsat
150 g sinki
150 g riivjuustu
100 g fetajuustu
80 g majoneesi
1 mugulsibul
võid
küüslauguküüs
murulauku
soola, pipart
maitserohelist

Lõika kõrvitsad pikuti ja siis keskelt pooleks. Uurista sisu välja. Prae sibul võis klaasjaks, lisa purustatud küüslauk ja singitükid. Maitsesta.
Tõsta täidis kaussi ja sega fetakuubikutega. Raputa suvikõrvitsale veidi soola, vooderda poole riivjuustuga ja aseta sellele täidis. Puista üle ülejäänud riivjuustu ja majoneesi seguga.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ja küpseta 200 kraadi juures 20- 30 minutit, kuni täidis pruun ja kõrvitsad pehmed.

Ma ei lugenud retsepti korralikult ja segasin kõik koostisained kokku. Loodan, et see maitset viletsamaks ei muutnud. Igatahes kartulist ei tundnud keegi puudust.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar