Lehed

teisipäev, 11. august 2015

Tatar seentega

Tatrapudru on mu lemmik. Vanaema tegi seda ikka nii, et praadis esmalt tatra võis ja siis keetis sõmeraks ja sinna sisse praadis pekikuubikuid ja sibulat. Eriti hea oli selline pudru järgmisel päeval külmalt.
Nüüd leidsin retsepti, kus oli lisatud seeni Kööginurga eriväljaandest 5/2014 Kiire lõuna.

Tatrapuder seente ja sibulaga.

300 g tatrahelbeid
100 g šampinjone
100 g sibulat
1 kimp peterselli
1 kimp tilli
50 g võid
pipart
soola

Puista tatrahelbed soolaga maitsestatud keevasse vette. Kuumuta keemiseni, eemalda vaht ja keeda mõni minut. Võta tulelt ja kalla puder kuumakindlasse vormi või termosesse lõplikult valmima.
Koori sibul ja haki. pese seened ja viiluta. Sulata pannil või, puista pannile sibul ja seened. Kuumuta sibul klaasjaks ja seeni, kuni vedelik on aurustunud. Maitsesta. Kuumuta veel 15- 20 sekundit. Sega pudruga, kuumuta veel mõni minut. 

Muutsin retsepti nii palju, et asendasin tatrahelbed tatratanguga ning kasutasin kukeseeni.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar