Lehed

laupäev, 23. jaanuar 2016

Laupäevane suurem söögitegu

Traditsiooniliselt on laupäev mul kõige suurem söögiteo päev. Siis on ruumi ja aega ja sööjaid. Vahel küsib mõni laps- kellele sa seda kõike teed? Kuid tavaliselt saab tehtud toit juba samaks õhtuks otsa. Nii ka sel korral.

Porgandi tarte Tatin juustuga

("Oma Maitse" jaanuar 2016)

500 g porgandeid
1 sl õli
1 suur sibul
100 g päikesekuivatatud tomateid
25 g võid
3 sl pruuni suhkrut
140 g Gruyere juustu (võimalusel Reblochon)
500 g pärmi- lehttainast

Viiluta puhastatud porgandid veidi diagonaalis ja kuni kahe euromündi paksuseks. Prae hakitud sibul õrnalt pannil, tõsta kaussi ja sega läbi hakitud kuivatatud tomatitega.
Kuumuta või ja suhkur pannil, lisa porgandid ja 100 ml vett ning küpseta väga nõrgal kuumusel 15 minutit, kuni vesi on vähenenud ja porgandid pehmed ja kuldsed.
Laota porgandid ühtlase kihina 23 cm panni põhjale. Laota lusikaga neile tomati- sibulasegu ja raputa peale kiht juustu. Laota peale tainas. Küpseta 200 kraadi juures, kuni tainas on pruun. Tõsta pann ahjust ja lase pirukal paar minutit seista. Kata pann serveerimisalusega ja  kummuta pirukas sellele. Serveeri soojalt koos rohelise salatiga.

Magus tšilliriis

(Jamie 30 minuti road)

1 suur kruus basmatiriisi
kimp rohelist sibulat
3 muna
1 sl sojakastet
1 sl õli
1/2 sidrunit
koriandrit
magusat tšillikastet

Kalla riis potti ja lisa 2 näputäit soola ja 2 kruusi keeva vett. Keeda 7 minutit kaane all. Haki sibul, sega lahti klopitud munadega, lisa sojakaste ja õli ja sega hästi läbi. Võta potilt kaas ja sega kahvliga riis kohevaks. Kalla munasegu potti ja pigista peale sidrunimahl. Lisa veidi pipart. Pane kaan tagasi ja hauta tasasel kuumusel 4-5 minutit. raputa peale koriandrilehti ja magusat tsillikastet.

Kana- pistaatsia- korma.

(Kulinaarsete kroonikute kokaraamat)

700 g kana kintsuliha
100 g kooritud pistaatsiapähkleid
2 suurt rohelist tšillit
5 sl kohvikoort
3 sl jogurtit
2 sibulat
õli
2 cm ingverijuurt
6 suurt küüslauguküünt
1 tl garam masala´t
1 tl kurkumit
2 loorberilehte
1 tl valget pipart
2 tl fenkoliseemneid
1 tomat
soola
500 ml kanapuljongit
2 sl hakitud koriandrit

Tükelda kanaliha. Keeda pähkleid 10 min veega. Võta tulelt, nõruta ja jahuta. Eemalda kestad. Püreesta pähklid ja tšilli koos kohvikoorega miksris. Klopi jogurt kahvliga läbi. Haki sibul ja prae klaasjaks. Lisa ingver, küüslauk, garam masala, kurkum, loorber, pipiar ja fenkoli seemned ning prae 2 minutit. Libista pannile kana ja prae 5 minutit. Lisa hakitud tomat, jogurt ja sool. Lisa puljong ja hauta veel 20 minutit. Lase keeda kaaneta. Serveeri koriandrilehtedega kaunistatult








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar