Lehed

esmaspäev, 4. jaanuar 2016

Kihiline kafta

Oma maitse detsembrikuu (2015) numbrist- retsept hea ja lihtne, kuid mul polnud lambaliha ja seepärast võtsin veiseliha hakkliha.

Kihiline kafta e krõbe lambalihavorm tomati, sibula ja kartulitega

500 g lambahakkilha
1 suur sibul + 400 g sibulaid 1 cm ratastena
peotäis peterselli
peotäis münti
1,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
600 g viilutatud tomateid
600 g viilutatud kartuleid
2 sl tomatipastat
õli
soola, pipart

Töötle 1 sibul, petersell ja münt ühtlaseks pastajaks massiks., sega lihaga ja maitsesta. Määri õliga umbes 30- 35 cm läbimõõduga vorm.. Laota liha selle põhja.
Viiluta tomatid ja sibulad u 1 cm jämeduselt. Aseta kihiti lihale ja maitsesta. Viimaseks aseta kartuliviilud. Sega tomatipasta 5- 6 sl veega ja kalla peale. Kata vorm fooliumi või kaanega ja küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. 
Umbes poole küpsemise pealt kasta välja imbunud  mahlaga. Lõpuks pruunista vorm pealt.

Kahjuks sai pilt kuhugile kaduma...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar