Lehed

teisipäev, 27. september 2016

Peedihummus ja köharohi.

Peedihummus hakkas silma ja jäi painama Austraalia meisterkoka saatest. Kui siis tütar tõi ka oma peedid aiamaalt ära, polnud enam kahtlustki- pean seda proovima. Kuigi ma pole hummuse sõber. Kuigi olen teha proovinud ja pole aru saanud,miks peaks seda sööma. Kuigi olen teiste tehtut maitsenud ja mulle pole meeldinud...

Hummus.

3 keskmist keedetud peeti
400 g kikerhernest
1 sidruni mahl
2 küüslauguküünt
2 sl tahhiinipastat
1 tl soola
1/2 tl suitsutatud paprikat
1/4 tšillikauna

Puhastasin peedid ja küüslaugu. Purustasin kõik saumiksriga kausis.

Köha piinab juba pikalt. Eelmisel aastal vaatasin netist isetehtud köharohtu ja unustasin. Sel aastal otsustasin proovida. 

Köharohi.

1 tass suhkrut
1/2 tassi vett
1/2 sidruni mahl
1 sl mett
1 tl ingveri pulbrit
8 purustatud tera nelki

Sega kõik kokku. Keeda paks pruun karamell. Tilguta supilusikatäied küpsetuspaberile ja lase tarduda. Võib lutsutada, aga ka sooja veega teed teha.

Keetsin oma arust küll päris kõvaks, aga ikka jäi vedelaks.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar