Lehed

laupäev, 7. jaanuar 2017

Ahjuriis

Retsept Kööginurk eriväljaanne 1/2017, "Maitsev puder". Olen juba tükk aega arusaamisel, et kõikide retseptide puhul kasutan vaid 1 x kogust. Ja ikka saab palju...

Ahjuriis

500 g riisi
1 l kanapuljongit
1 suur porgand
1 suur magus paprika
2 sibulat
1 peotäis hakitud päikesekuivatatud tomateid
1 väike purk herneid
1 väike purk maisi
maitseaineid: ingverit, Provence´i ürdisegu, pipart, soola

Loputa riis ja kalla külm vesi peale. Vooderda kõrgete servadega ahjuvorm fooliumiga. Lõika juurviljad ribadeks ja pane kihiti vormi põhja: sibul, porgand, paprika, herned, mais ja tomatid. Puista kihtidele maitseaineid. Nõruta riis ja jaga juurviljale laiali. Maitsesta. Nirista roale keeva puljongit sõrme jagu rohkem kui riisi. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes tund. Mida kauem küpseb, seda maitsvam. 10 min enne lõppu võta foolium pealt.

Ma proovisin algselt panna klaasvormi, siis sain aru, et riisi liiga palju ja kallasin ahjupotti ümber.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar