Lehed

pühapäev, 29. jaanuar 2017

Nädalalõpu kokkamine

Reedel tundus hea mõttena proovida saatest "Minu köök on parim" nähtud selleripüreed. Aldis isegi ei maitsnud- kuradi kaalikas. Ei olnud ta nii kaalikas midagi. Selleri maitse ei seganud üldse.

Selleripüree.


2-3 sellerit
1- 2 kl piima
soola
tükk võid

Keeda puhastatud selleritükid pehmeks ja tambi kõige ülejäänuga püreeks.

Leidsin ajakirjade riiulilt "Retseptivihiku" lihatoitudest. Proovisin. Maitses. Tegin küll grilli asemel ahjupotis kaelakarbonaadist. Nii et kirjutan nii, nagu mina tegin.


Aeglaselt küpsetatud seakael sinepikastmes.

1,5 kg seakaela karbonaadi
250 ml punase veiniäädikat
200 g keskmise teravusega sinepit
50 g  suhkrut
1 tl pipart
soola

Viilutasin liha ja maitsestasin soola ja pipraga. Segasin kõik ained ahjupoti põhja ja lisasin sinna liha. Panin ahjupoti 120 kraadi juurde ahju 4 tunniks. Siis lisasin kastmele hapukoort ja lasin ta veel kord keema.

Pidukringel

Lasin leivamasinal segada endale pärmitaigan. Rullisin lahti ja katsin või, kaneeli ja suhkruga. Keerasin rulliks. Lõikasin viilud ja asetasin ümarasse lahtikäivasse vormi. Puistasin peale pärlsuhkrut.  Küpsetasin 220 kraadises ahjus, kuni oli ilus pruun.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar