Lehed

laupäev, 14. jaanuar 2017

Šokolaaditort


Vana- aasta lõpus tegin jõhvikatordi... OK oli rohkem plänn, kui tort, aga olulisem on maitse.😆Nüüd tegin šokolaaditorti. Väga magus ja raske kõhule.


Lihtne šokolaaditort vaarikate ja šokolaadimascarponega.

(raamatust "Šokolaad")

200 g toasooja võid
150 g suhkrut
175 g kergitusainega jahu (või lisa 1 tl küpsetuspulbrit)
75 g kakaod
1 tl vanilliessentsi
1 sl piima
Täidis:
500 g mascarbonet
15 ml piima
200 g tumedat šokolaadi
150 g tuhksuhkrut
150 g vaarikaid

Kuumuta ahi 180 kraadi juurde ja määri 23 cm koogivorm võiga. Sega suhkur ja või kreemjaks vahuks ja lisa ükshaaval vahustatud munad. Sõelu kokku jahu ja kakao ning lisa segule. Lisa vanilje ja 1 sl piima. Vala koogivormi ja küpseta ahjus keskmises osas u 35- 40 minutit. Lase jahtuda.
Sega mascarpone ja piim kreemjaks vahuks. Sulata šokolaad vesivannil ja lase veidi jahtuda ning lisa mascarponele. Sõelu sisse tuhksuhkur ja sega korralikult. Hoia u 30 minutit külmikus. 
Lõika põhi pooleks ja laota 2/3 täidist kahe poole vahele. Aseta täidisele ka pooled vaarikad. Aseta pealmine pool peale. Määri ülejäänud kreem peale ja külgedele. Kaunista.

Mina asendasin vaarikad pohlamoosiga ja kaunistasin mandlilaastudega.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar