Lehed

laupäev, 23. september 2017

Lõhe- kartuli pirukas


Lahtine lõhe- Kartulipirukas

(Kartulitoite)
225 g jahu
50 g võid
50 g taimerasva või searasva või võid
2 tl õli
225 g kartulikuubikuid, tooreid
125 g Gruyere´i juustu, riivitud
75 g suitsulõheribasid
5 keskmist muna
300 g kohvikoort
soola, pipart
1 sl peterselli

Kuumuta praeahi 200 kraadini. Sega jahu ja rasvained ühtlaseks, niiske riivsaia sarnaseks puruks. Lisa veidi vett ja sega kuni elastne tainas. Vooderda tainaga 23 cm läbimõõduga vorm ja tõsta 30 min külmikusse. Täida pirukapõhi kuivade ubadega ja küpseta 10 min. 
kuumuta pannil õli, lisa kartulikuubikud ja prae 3- 4 minutit, kuni kartul on pehme. Jäta jahtuma.
Puista riivsai ühtlaselt tainale. Laota sellele kartul ja lisa ühtlase kihina kala.
Vispelda munad koorega segi, maitsesta. Vala pirukale. Vähenda kuumus 180 kraadini ja küpseta 30- 40 minutit, kuni täidis on hüübinud ja veidi pruunikas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar