Lehed

laupäev, 30. september 2017

Sibula- juustu pirukas

Kui mina hulkusin keraamikakodades, siis tütar küpsetas õhtusööki. Väga maitsev. Raamatust "Kodukirja paremad palad"

Sibula- juustupirukas

Tainas:
4,5 dl jahu
1 tl soola
159 g võid
1 munakollane
3- 4 sl külma vett

Täidis:
1 sl võid
6 peekoniviilu
3 suurt sibulat
2 dl vahukoort
150 g riivjuustu
1 muna
150 g kirsstomateid

Sega jahu ja sool. Tükelda hulka või ja näpi purutaoliseks massiks. Sega munarebud ja vesi, vala tainasse ja sega ühtlaseks. Pane täidise valmistamise ajaks külma.
Kuumuta pannil või. Pruunista selles hakitud peekon. lisa õhukesed sibulaviilud ja hauta 10 minutit- pehmeks ja kuldseks. Lisa vahukoor ja tõsta pann tulelt.Jahuta pisut. 
Rulli tainas lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Suru servad üles. 
Sega sibulate hulka 2/3 riivitud juustust ja suurem jagu lahtiklopitud munast. Tõsta taignale. Lao sinna ka poolitatud tomatid ja ülejäänud riivjuust. Määri munaga. Küpseta 220 kraadi juures 20 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar