Lehed

pühapäev, 8. oktoober 2017

Juurviljakrõpsud ja ahjuvorm

Juurviljakrõpsud on väga head. Eriti meeldivad mulle krõpsud peedist ja pataadist. Nii proovisingi neid kodus teha. Moraal- porgand jääb nätske, õli ei tohi liialt panna ja erinevad köögiviljad peaksid olema eraldi pannidel.

Juurviljakrõpsud

meelepäraseid juurvilju (porgandit, peeti, bataati, pastinaaki, juursellerit, redist, kaalikat)
oliiviõli
soola, pipart
soovi korral erinevaid ürte

Koori juurviljad ja lõika õhukesteks viiludeks (u 1 mm või vähem) – koorimisnoa, köögimandoliini või köögikombaini viilutusteraga (või piisava osavuse korral lihtsalt terava kööginoaga). Vajadusel kuivata viilud köögipaberiga, seejärel sega kausis oliiviõli, soola, pipra ja soovi korral ürtidega korralikult läbi ning laota ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni juurviljad on krõbedad (täpne aeg sõltub viilude paksusest, kontrolli vahepeal, kas on vaja kauem küpsetada või varem ahjust välja võtta), poole küpsemisaja järel keera viiludel teine külg (ahjuukse avamine vahepeal täidab ka liigse auru eemaldamise eesmärki.

Sealiha- hapukapsa- kartulivorm

(Kööginurk oktoober 10/2017)

500 g sealiha
1 sibul
1 sl tomatipasta
1 sl jahu
pipar, sool
1 tl paprikapulbrit
350 g hapukapsast
600 g kartulit
100 ml vahukoort

Lõika liha tükkideks ja prae pannil pruunikaks. Maitsesta. Lisa sibul ja prae klaasjaks. Kalla tomatipasta juurde, lisa paprika, jahu ja kuumuta segades veel mõni minut. Vala peale 0,5 l vett, aja keema ja kalla haudevormi. Hauta ahjus 190 kraadi juures 45 min. Haki kapsas peenemaks. Lõika kartulid viiludeks. Lisa koos koorega vormi. Sega. Hauta veel tunni. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar