Lehed

reede, 20. oktoober 2017

Valge šokolaadi ja tšilli kook

Taas kokkas tütar. Ei tea, mis fenomen see on, et tal alati maitsvad asjad välja kukuvad?

Valge šokolaadi ja tšilli kook

(Kodukirja parimad palad)

1 punane tšilli kaun
1 roheline tšilli kaun
100 g suhkrut
1,5 dl vett
200 g võid
300 g valget šokolaadi
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 tl vanilliekstrakti
3- 3,5 dl jahu
0,25 tl soola
tuhksuhkrut

Poolita tšillid, puhasta seemneist ja viiluta õhukeselt. Sega vesi, suhkur ja tšilli ja lase pidevalt segades keema. Hauta 5 min. Sulata või ja 150 g šokolaadi vesivannil ja lase veidi jahtuda. Klopi eraldi kausis muand ja sega suhkru ja vanilliga. Klopi hulka või ja šokolaadi segu.Sõelu hulka jahu ja sool ja sega juurde ülejäänud šokolaaditükid. Nõruta tšilli ja sega suurem osa taignasse. Ülejäägiga kata tainas. Kata 20x30 cm küpsetusvormi põhi paberiga, vala sellele tainas. Puista peale tšilli. Küpseta 180 kraadises ahjus 25 min. Jahuta, lõika ruutudeks ja puista peale tuhksuhkur.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar