Lehed

neljapäev, 12. juuni 2014

Singi- sibulapirukas

Kui ikka koostisosasid üles ei kirjuta, siis jäävad pooled neist poodi. Selles pirukas olid koos lihtsad osised- vähemalt nii mulle tundus- pidin ostma vaid sinki ja kohupiima ja hapukoort ja... Veeretasin juurviljaleti juures peos paprikat ja mõtlesin, et hea hind, aga milleks? Kassa juures vaatasin eesseisja punast paprikat ja mõtlesin- ilus, aga milleks? Ja kodus tükeldades pirukatäidist jõudis alles kohale- ikka pirukaks! Aga oli hilja. Nii asendasin paprika oma pirukas tomati ja hapukurgiga.

Singi- sibulapirukas.

(Kööginurk 2013/10 oktoober)

Tainas:
300 g jahu
150 g lahjat kohupiima
125 ml oliiviõli
1 muna
6 sl piima
sool
3 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
400 ml hapukoort
5 muna
200 g keedusinki
100 g suitsupekki
100 g salaamit
1 punane paprika (asendasin 2 tomati ja 2 hapukurgiga)
1 sibul
2 kimpu rohelist sibulat (asendasin porruga)
pipart
soola

Hõõru kohupiim lahti ja sega muna, piima, õli ja soolaga. Lisa jahu, kuhu segatud küpsetuspulber. Sõtku tainas ja jäta pooleks tunniks paisuma. Rulli 24 cm kettaks ning vooderda rasvaga määritud küpsetusvorm sellega. Servad kõrgemaks.

Haki roheline sibul ja paprika ja aseta vormi keskele. Lõika pekk ribadeks ja pruunista supilusikatäie õliga. Lisa hakitud mugulsibul ja prae mõni minut. Lisa sink ja salaami ja prae veel veidi. Vala vormi. 
Sega munad hapukoorega. Maitsesta. Vala pirukatäidisele ja küpseta 40- 45 minutit 180 kraadi juures.

Pirukas oli mahlane ja mõnus- aga tõenäoliselt ahjuplaadil oleks olnud veelgi parem. Kuidagi palju oli kõike- nii täidist, kui tainast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar