Lehed

pühapäev, 22. juuni 2014

Veel enne jaani

Veel enne jaani tuli tavatoitu süüa teha. Kuna tahtsin saada kergemalt hakkama, siis moondasin cannelonid lasanjeks. retsept Jamie mai/juuni 2014 numbrist. Muutsin ka veidi retsepti koostist- hakkliha oli ette nähtud veise oma ja juustu võtsin ka tavalise eesti juustu ning kasutasin värskeid tomateid konservi asemel..

Moondunud lasanjeks.

(originaal- Cannelloni veiseliharaguu & Gorgonzola juustuga.)

3 sl oliivõli
1 suur sibul
2 sellerivart
1 porgand
6 küüslauguküünt
400 g hakkliha
100 ml punast veini
250 ml veiselihapuljongit
45 g suitsusinki (pancetta)
6 tomatit (2 x 400 g hakitud tomateid purgis)
1 tl kuivatatud punet
suhkrut näpuotsaga
1 sl tomatipüreed
200 ml kohvikoort
200 ml piima
30 g parmesani
riivitud muskaatpähklit
8 värsket lasanjelehte
50 g juustu
2 oksa peterselli

Kuumuta pannil õli ja prae selles sibula, selleri ja porganditükid, kuni on pehmed. Lisa hakitud küüslauk 2 tk ja kuumuta 2 minutit. Tõsta 1/2 segust kaussi. Lükka ülejäänud segu panni serva ja prae hakkliha ja singitükid. Prae pidevalt segades ja suuri tükke purustades 5 minutit. Vala peale vein ja puljong, pooled tomatid ning maitsesta. Aja keema, maitsesta ja kata kaanega. Keeda 45 minutit või kuni on kergelt kokku keenud.
Teisel pannil prae kõrvale pandud juurvilja, lisa särisevale segule ülejäänud tomatid, pune, suhkur ja tomatipüree. Keeda 15 minutit, kuni on kokku keenud. Tõsta segu 18 x 24 cm ahjuvormi.
pese pann puhtaks, vala sinna koor ja piim, lisa juust ja purustatud küüslauk. riivi sisse muskaatpähkel ja parmesan. 
Kuumuta ahi 180 kraadini. Laota lasanjeplaadid lõikelauale ja tõsta lihaga segu lehe pikemale küljele- keera rulli ja aseta liitekoht allapoole vormi. (Mina panin kihiti ahjupotti). Vala peale juustukaste ja singitükke ja riivjuust ning küpseta ahjus 30- 35 minutit. Raputa peale peterselli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar