Lehed

reede, 21. november 2014

Spagetikõrvits

Ma polnud kunagi enne spagetikõrvitsast midagi teinud. Juba kirjeldus tundus uskumatu. Retsept oli küll lihtne ja kiirelt valmiv, nagu reede õhtuti vaja. Toit ise oleks päris hea olnud, kui kõrvale kartulit oleks hammustanud. Ja sööjatel läks pidevalt sassi- ikka kapsas ja kapsas.

Spagetikõrvits hakklihaga.

0,5 spagetikõrvitsat (ca 1 kg)
0,5 kg veisehakkliha
1 punane sibul
sool, must purustatud pipar
oliiviõli

Poolita kõrvits. Poolikust spagetikõrvitsast tuleb välja võtta seemnetega pehme osa ja panna allesjääv poolik tervelt vähese soolaga maitsestatud vette. Keeta 20-30 min, oleneb kõrvitsa paksusest. Katsuda lusikaga, kui “spagetid” hargnema hakkavad, on valmis. 
Kuni kõrvits kees, pruunista hakkliha oliiviõlis, lisa soola ja purustatud musta pipra. 
Spagetid tulevad koore seest kergelt välja – kalla vesi kõrvitsa pealt ära ja aita tangidega spagetid välja. 
Kalla “spagetid” pruunistatud hakkliha juurde ja kuumutada koos läbi. Lisa veel lõpus hakitud punase sibula, kuid sinna võib vastavalt maitsele mida iganes juurde panna.
Salatiks marineeritud patissonid ja herned.
________________________________________________
Kulunud aeg: 35 min 

Mina praadisin sibula koos hakklihaga läbi. Taldrikul laiutab ka väga tugeva majoraani (?) maitsega tanguvorst- tuleb hakata kõhtu jõuluroogadega harjutama.
Spagetid tulidki kõrvitsast peale keetmist välja- rohkem küll nuudlitena.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar