Lehed

pühapäev, 5. juuli 2015

Kartuliklimbid e gnocchi

Selle suvisel Brüsseliskäigul tõin prooviks paki värskeid gnocchisid. Kahe apla itaallase raamatu järgi tegin neile kastme. Retsept andis ka gnocchide endi retsepti.

Gnocchi alla sorrentina

Kartuliklimbid tomati ja mozzarellaga

1 kg jahuseid kartuleid
soola, pipart
1 muna
300 g jahu
riisijahu, ülepuistamiseks

Kaste:
5 sl õli
1 küüslauguküüs
700 g purustatud konservtomateid
basiilikut
200 g mozzarellat
100 g riiitud parmesani

Pane koorimata kartulid külma veega potti. Aja keema, vähenda kuumust ja keeda pehmeks. Kalla vesi, lase veidi jahtuda ja koori. Tambi ning jäta jahtuma.
Jahtunud kartul pane suurde kaussi. Maitsesta, sega sisse muna, lisa jahu ja sõtku kuni on ühtlane ja kleepuv. Kata tööpind riisijahuga ja rulli sellel pikk taignavorst. Lõika noaga 2 cm ketasteks ja jäta ootama.
Kastmeks kuumuta suurel pannil õli, lisa küüslauk ja kuumuta umbes 1 minut. Lisa tomat, rebitud basiilik, maitsesta ja lase keema tõusta. Vähenda kuumust, kata poolenisti kaanega ja lase 10 min podiseda.
Aja suur pott soolaga maitsestatud vett keema. Pane klimbid vette ja keeda, kuni tõusevad pinnale. Tõsta vahukulbiga välja, nõruta ja pane kastmesse. Sega sisse mozzarella ja pool parmesani. Keeda veel minut või seni, kuni mozzarella sulab. Tõsta tulelt, pane peale teine pool parmesani ja kaunista basiilikuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar