Lehed

pühapäev, 12. juuli 2015

Hispaania safranikana riisiga

Retsept pärineb Kiired toidud raamatust. Kõik sealsed retseptid mu meelest küll kiirete hulka ei kuulu, aga kerged valmistada küll. Ja järgi oli ka veel Kanaaridelt toodud safranit- mis iganes see endast kujutas.

Hispaania safranikana riisiga.

60 ml õli
4 kanakintsu ja 6 poolkoiba
1 suur punane sibul
1 suur roheline paprika (2/3 kuubistatud ja 1/3 tikkudeks)
3 tl magusat paprikapulbrit
400 g purk tomatitükke
1 1/4 tassi (275 g) paella e arborioriisi
1/2 tl jahvatatud safranit

Suurel pannil 2 sl õli kuumaks. Maitsesta kanatükke rikkalikult ja pruunista mitmes jaos. Võtke pannilt.
Vägenda kuumus keskmiseni ja lis ülejäänud õli. Lisa sibulatükid ja kuubistatud paprika. Küpseta 5 minutit. Sega hulka paprikapulber ja prae 30 sekundit. Lisa tomat ja hauta tasasel tulel 1- 3 minutit või kuni paksenemiseni.
Kalla pannile pidevalt segades 3 1/3 tassi (875 ml) keeva vett ning lisa riis ja safran. Tõsta kana tagasi pannile ja sega riisiga.Maitsesta. Aja keema, kata kaanega, vähenda kuumust keskmisest madalamaks ja hauta tasasel tulel 20- 30 minutit või kuni vedelik on täielikult riisi imbunud ja liha pehme. Sega paprikatikud ja lase enne serveerimist 3- 4 minutit kaanega kaetult seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar