Lehed

esmaspäev, 8. veebruar 2016

Tortelliiniraguu

Toit pärit Toidutare portaalist. Varem eelistasin Nami- Namit, kuid selle uus leht on nii kirju ja raskesti otsitav retseptide leidmine, et mugavam on Toidutare.  

Tortelliiniraguu

1 sibul
2 küüslauguküüs
1 suvikõrvits
1 paprika
2 porgandit
400 g purustatud tomateid
250 g tortelliinisid
0,5 l vett
3 sl õli
sool, pipar
suhkur
pune

Haki sibul ja küüslauk peeneks. Lõika suvikõrvits, paprika ja porgand ühesuurusteks ribadeks. Kuumuta suuremas potis õli ning prae selles sibula-küüslaugusegu klaasjaks.
Lisa porgand, kuumuta minut või paar ning pane juurde teised köögiviljad. Prae veel paar minutit ning maitsesta köögiviljad soola ja pipraga. Seejärel vala peale purustatud tomatikonserv ning keev vesi ja lase leemel keema tõusta.
Maitsesta veel kord nii soola, pipra kui ka suhkruga. Leem peaks maitsema magushapu, aga tomatid on erisuguse hapususega, nii et suhkrut tasub maitsete ümardamiseks kindlasti lisada.
Kui köögiviljahautis keeb, lisa ka tortelliinid. Sega läbi ja lase kaane all 10 minutit podiseda. Vaata ka tortelliini pakil kirjas olevat keetmisaega.
Valmis roale puista maitseks punet ning serveeri meelepärase riivitud juustuga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar