Lehed

laupäev, 27. veebruar 2016

Juurviljarullid ja Jamie hakklihapirukas


Jamie ajakirja retseptide aastaraamatus oli sellele pirukale kasutatud sinki ja kalkuniliha, kuid sink läks ablaste laste kõhtu ja kalkuni asemel kasutasin hakkliha.

Singi- kalkuni-  porrupirukas

2 sl õli
2 porrut
3 sl jahu
400  ml kanapuljongit
2 sl maisijahu, segatud 1 sl külma veega
1 tl tüümiani
600 g keedetud kalkuniliha
200 g sinki
100 ml köögikoort (10- 15 %)
1 munarebu
1 sl piima
320 g muretainast

Kuumuta õli, lisa porru ja pisut soola. Kata kaanega ja hauta läbi. Umbes 5 minutit.Raputa jahu pannile ja prae segades veel paar minutit. Lisa vähehaaval puljong ja kuumuta segades ühtlaseks kastmeks. Lisa maisijahu ja lase pakseneda. Lisa maitseained, liha, sink ja koor. Kuumuta veel minutike. Kalla segu 28x20 cm suurusega ahjuvormi ja lase jahtuda. Kuumuta ahi 190 kraadini. Sega munarebu piimaga ja pintselda vormi serv. Rulli tainas täidisele nii, et serv jääb 3 cm üle.suru servad vastu vormi. tee tainale kuni 2 sisselõiget auru väljalaskmiseks. Pintselda tainas ka pealt munaseguga. Küpseta ahjus 30  minutit. Lase veidi jahtuda.



Juustused köögiviljarullid.

500 g pärmi-lehttainast (lahtirullitud)
225 g riivitud juustu
1 väiksem porgand
1 keskmine sibul
1 paprika
soola, pipart

Haki sibul ja paprika ning lõika porgand koorimisnoaga õhukesteks laastudeks (kui sul ei ole koorimisnuga, siis riivi porgand). Kõige lihtsam on kasutada valmis lahtirullitud pärmi-lehttainast. Sulata tainas, laota lauale ning kata poole riivitud juustu, hakitud sibula, paprika ja porgandilaastudega. Kõige peale laota ülejäänud juust. Maitsesta soola ja pipraga. Rulli tainas lühemast otsast tihedalt rulli. Lõika 8–9 viiluks. Lao rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 210 kraadi juures 20–25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar