Lehed

neljapäev, 17. märts 2016

Kana- makaronivorm

Toit väga maitsev, kuid kui kõik näljased kõrval ootavad, liiga kaua valmiv. seepärast läksin kiiremat teed ja panin kõik korraga ahjupotti.

Kana- makaronivorm

400 g makarone
400 g kanafileed
150 g mozzarellat
2 spl riivitud kõva juustu
5 suurt tomatit
6 kirsstomatit
1 suur sibul
100 g hapukoort
4 spl tomatipastat või -kastet
7 basiilikulehte
2 spl õli
10 musta oliivi
1 kuubik MAGGI Kostilja rikkalikku aedviljapuljongit
Jahvatatud musta pipart
3 oksakest punet


Keeda makaronid pakendil oleva juhise järgi. Nõruta keedetud makaronid korralikult kuivaks ja aseta küpsetusvormile.
Haki kanaliha väikesteks tükkideks, aseta pannile, lisa 1 spl õli ja küpseta 3–4 min
kõrgel kuumusel, siis tõsta makaronide peale.
Lõika mozzarella viiludeks.
Valmista kaste: pannil (kus küpsetasid kanaliha) kuumuta õli ja prae
peeneks hakitud sibul läbi. Pese kirsstomatid ja pane need oma järge ootama
Koori suured tomatid ära, tükelda kuubikuteks, lisa pannil olevatele sibulate juurde ja küpseta veel 10 min. Sega sinna hulka tomatipasta, hapukoor, MAGGI puljong ja hakitud basiilikulehed. Sega kõik korralikult läbi.
Vala valmistatud kaste küpsetusvormis olevatele makaronidele ja kanalihale, aseta kuni 200 ºC kuumutatud ahju ja küpseta 20-25 min.
Tõsta kana-makaronivorm ahjust välja, puista peale riivitud juustu, lisa mozzarella ja pooleks lõigatud kirsstomatid. Pane kana-makaronivorm veel 10 minutiks ahju tagasi, et juust ilusti ära sulaks.
Serveeri oliivide ja punega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar