Lehed

kolmapäev, 24. august 2016

Õunaaja õunakook

Retsepti ülesriputaja lubas suussulavat õunakooki. Täitsa tõsi. Kuid juba alguses kahtlesin, kas ikka 20 minutiga valmis saab? Loomulikult oli ta 20 minuti pärast täiesti vedelas olekus.

Suus sulav õunakook

400 g võid
250 g suhkrut
4 muna
250 g kartulijahu
3 spl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 kg puhastatud õunu
suhkrut ja kaneeli

Vahusta või ja suhkur. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Sega hulka omavahel segatud kartulijahu, jahu ja küpsetuspulber ning kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Koori ja viiluta õunad ning laota taignale. Puista üle suhkru- kaneeliseguga. Küpseta 200ºC ahjus 25 min. (Mul tuli alles siis ideaalne, kui oli 55 minutit ahjus olnud!)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar