Lehed

esmaspäev, 16. detsember 2013

Fritatad, Yorkshire puding ja muud head asjad

Inspiratsiooni fritatade valmistamiseks sain Valio lehelt.
Nende valmistamine oli aga mälu järgi.
Vaja oli:
muffinipann
4 muna
3 sl piima
1/2 p külmutatud segujuurvilja
1 p toorsuitsupeekoniviile
soola
pipart
Vooderdasin panni peekoniga. Igasse auku lisasin peoga juurvilju. Lõin munad piima ja soola- pipraga lahti ja kallasin aukudesse. Ahjus olid 200 kraadi juures just nii kaua, kui pealt pruunikad.

Minu selle aasta nõrkus on muskaatkõrvits. Panen seda kõikidesse toitudesse. Sel korral laupäevaks liha kõrvale raamatust "100 suppi, paja- ja vormirooga" pärit-

Kõrvitsa risotto

500g kõrvitsatükke
8 dl kanapuljongit
õli
2 suurt sibulat
5 küüslauguküünt
100 g riivjuustu
soola
pipart

Praadisin sibula nin küüslaugu ja panin kõrvitsa ja riisiga koos keema.
Lõpuks lisasin riivjuustu.

Ahjuliha

Lihatüki raputasin üle soola- pipraga ja veidi vett malmpotti liha juurde. Ahjus oli 4 tundi 80- 100 kraadi juures. Tund enne valmimist lisasin sibula ja mõni minut enne sööma hakkamist hapukoore.

Kuna vaimustus muffinipanni võimalustest alles kestab, siis tegin jälle nädalavahetusel süüa nagu "50le mehele". Olen sellest ajast, kui ilmus raamat "Rahvaste toite" aeg- ajalt ikka Yorkshire pudingut teinud. (Eriti kui mul sööjaid konkurente pole) ja imestanud inglaste veidrust süüa koogiga liha. Hiljuti leidsin mingist toidufoorumist Yorkshere pudingu, mis oli tehtud aga muffinivormides ja kandis eblakat nime- popikud.

Yorkshire puding

2 muna
1 kl piima
1 kl jahu
õli- määrimiseks
soola

Segasin piimast- munast- jahust- soolast ilma tükkideta taigna. Iga muffiniaugu sisse kallasin 1 tl õli (tunde järgi- muidu hakkab üle voolama) ja siis igasse auku nii palju tainast, et üle ei voolaks. Küpsetasin 200 kraadi juures kuldpruuniks.
Ja nagu hiljem selgus- neid pisipudingeid võib süüa ka leiva asemel võileivana.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar