Lehed

kolmapäev, 18. detsember 2013

Lihapada

Ikka liha lainel. Kombineerisin küll rämpstoitu (külmutatud juurviljasegusid) ja sealiha, selle asemel, et retsepti järgi värskest juurviljast teha. Algretsept pärit raamatust "Araabia köögi radadel"

Ühepajatoit lihakuubikute ja köögiviljadega tomatikastmes. (Torli)

700- 800 g lamba- või veiselihakuubikuid
2 sl õli
1 sektoriteks lõigatud ja 1 tükeldatud sibul
1,5 sl soola
10 pipratera
3 loorberilehte
5 kardemonikupart
1 tass baklažaanikuubikuid
1 tass puhastatud okrat
1 tass herneid
1 tass tükeldatud aedube
1/2 suurt suvikõrvitsat
1 tükeldatud tomat
1,5 tassi tomatipüreed
1 sl tomatipastat
2, 5 tassi lihapuljongit
1/2 laimi mahl

Kuumuta poti põhjas õli ja prae selles sibulasektorid. Tõsta peale lihatükid ja prae pruuniks. Vala peale vesi ja lisa maitseained. Keeda 1- 2 tundi. Koori keetmise ajal vahtu.Kurna vedelik ja pane liha eraldi. Pane kõik juurvili kaussi ja sega läbi. Kuumuta potis õli ja prae selles sibulatükid ja küüslauk kuldseks. Vala peale tomatipüree ja - pasta. Keeda 10 minutit, kuni kaste pakseneb.Lisa sinna liha ja juurvili. Sega. Kalla peale lihapuljong, et kataks juurviljad.Lisa laimi mahl, sega ja lase keema tõusta. Vala ahjuvormi ja tõsta 40 minutiks eelsoojendatud ahju 200 kraadi juurde, kuni juurviljad on pehmed. Söö riisiga.

Minu variant- sealihaga- seepärast ei pidanud nii kaua liha keetma. Lisasin külmutatud juurviljasegu ja 2 kartulit. Ahju panin sama potiga- pooleks tunniks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar