Lehed

esmaspäev, 9. detsember 2013

Pirukas, keeks ja pannkoogid

Laupäeva lõunaks tegin porgandi- vorstipirukat.  2 portsu, kuigi Aldis polnud rahul, et jälle peab tema neli päeva ühte toitu sööma, kui mina nii  palju teen. Aga ega sealt palju alles jäänud ;)

Porgandi- vorstipirukas.

(Naistelehe Nipiraamat nr 70, detsember 2013)


Tainas:
100 g võid
2, 5 dl jahu
1 muna
0,5 tl soola

Täidis:
2 porgandit
3 dl hapukoort
100 g juustu
0,5 tl basiilikut
0,5 tl soola
300 g singikuubikuid

Sega kõik ained taignaks ja aseta vormi põhja. Võib 200 kraadises ahjus 10 minutit eelküpsetada, kui on soov krõbedama pirukapõhja järgi.
Riivi porgand ja juust. Lisa teised ained ja kata pirukapõhi. Küpseta 30- 40 minutit.

Oli hea suutäis- porgandit küll tunda polnud. Aga miks on ta nimi porgandi- vorstipirukas, kui sees on sink?...

Magusamaks tegi mu leivamasin juubelikeeksi. Peaaegu nagu  nõukaajal.

Juubelikeeks.

200 g õli
2 muna
400 g jahu
vaniljet
1 tl küpsetuspulbrit
200 g suhkrut
soola
rosinaid

Kõik leivaküpsetusmasinasse ja programm oli 7. Retsept pärit kuskilt netiavarustest vene keelsetelt lehtedelt.

Külmutuses oli juba mitu aega pakk keefiri. Taali uuris, miks ta siin seisab- ja lubasingi pannkooke. Pühapäeval oleks nad peaaegu meelest läinud, aga ei lastud lubadust unustada. taigna segasin kokku umbes- täpselt.

Paksud pannkoogid.

1 l keefiri
jahu et oleks paks tainas
suhkurt
soola
rosinaid

Kõik ained kokku ja küpsetama!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar