Lehed

teisipäev, 21. jaanuar 2014

Kana

Peale 7 aastat Talleggi oli küll tükk aega tunne, et ei enam- sealiha ikka palju parem. Aga kanalihast nii palju huvitavaid retsepte, et eks ta ikka tasapisi lauale tagasi imbub.

Brasiilia kana.

2 sl oliiviõli
3 hakitud küüslauguküünt
8 kana poolkoiba
2 poolitatud ja viilutatud sibulat
2 ribadeks lõigatud punast paprikat
400 g purk konservitud purustatud tomatit
soola ja musta pipart
 
Tee kanakoibadesse mõned sisselõiked, siis küpsevad need ühtlasemalt. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga.
Kuumuta pannil õli, lisa kanatükid ja prae need ümberringi kuldseks. Tõsta pannilt kõrvale. 
Kui pannile on kogunenud liigselt rasva, siis vala see ära ja jäta alles vaid umbes 1 sl. Lisa pannile sibul, küüslauk, tomatid ja paprika ning prae, kuni köögiviljad pehmenevad. Maitsesta soola-pipraga.
Pane kanakoivad uuesti pannile. Kata pann kaanega ning hauta mõõdukal kuumusel 15 minutit, kuni kana on läbinisti küps.
 
Kõrvale valmistasin pastat ja tomatite asemel 0,5 l pastakastet. kana poolkoibi Selveris ei müüdud- lõikasin terved koivad pooleks- ja kuna tegemist jämedate kintsudega, siis hautasin mingi pool tundi ehk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar