Lehed

esmaspäev, 13. jaanuar 2014

Midagi kartuli kõrvale

Kuna pühapäevast kartulivormi jäi järgi, siis veidi guugeldamist ja leidsin sellise vorstiroa -

Ahjus küpsetatud toorvorstid kirsstomatite ja palsamiäädikaga

1 pakk toorvorstikesi (u. 500g)

 3-4 punast sibulat

6 keskmise suurusega küüslauguküünt

2-3 sl oliiviõli

4-5 sl palsamiäädikat

soola

 purustatud musta pipart

400-500g kirss- või ploomatomateid

peotäis värsket basiilikut


Aseta ahi 175 kraadi juurde soojenema.

Koori sibulad ja küüslauguküüned. Sibulad lõika sektoriteks ja küüslauguküüned suru laia noaga lamedaks, et nad tugevamat maitset väljutaks.

Tõsta toorvorstid, sektoriteks lõigatud sibulad ja lamedaks pressitud küüslauguküüned ahjuvormi. Vala peale oliiviõli ning raputa üle soola ja purustatud musta pipraga. Sega kätega, et kõik komponendid saaks maitseõliga kokku ning säti sibulad ja vorstikesed vaheliti.

Tõsta vorm ahju ja küpseta 175 kraadi juures 15-20 minutit, kuni vorstikesed hakkavad pealt kergelt pruunistuma.

Tõsta vorm ahjust välja, vala vormi kirss(ploom-)tomatid ning nõruta peale palsamiäädikas. Sega vormi sisu läbi, et kõik komponendid saaks palsamiäädikakastmega kokku. Küpseta samal kuumusel veel umbes 20-40 minutit või kuni vorstikesed küpsed on.

*Suur erinevus küpsetusajas tuleneb erineva jämedusega vorstidest. Minul kulus jämedamate vorstidega kokku 20+ 40 minutit. Peenemate vorstidega võib kogu küpsetusaeg olla 30-40 minutit.

Puista valmis roale vormis või igale portsjonile peale käte vahel puruks rebitud värsked basiilikulehed.

Serveerida võib iseseisva roana pakkudes kõrvale näiteks ciabattat või ka toekama roana kartuli vm lisandina.

**Roas võib kasutada ka sektoriteks lõigatud kartuleid. Sellisel juhul lisa nad vormi koos toorvorstide, sibula ja küüslauguga ning kasuta veidi julgemalt õli, maitseaineid ja hiljem palsamiäädikat.

Õpetuseks minule- oleks pidanud ikka 2 pakki tomateid olema, aga kassa juures avastasin, et teise paki alumises kihis üks tomat ajab visma välja ja on kaunilt hallitanud. Poodi ta jäigi.
Jõulute aeg sain maitse suhu, kui hea on punase veini äädikas. Nüüd hankisin endale pudeli palsamiäädikat- vorstide all olnud leem oli hea küll.


 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar