Lehed

laupäev, 9. august 2014

Altzheimer.



Tundub, et olen nakatunud progresseeruvasse Alzheimerisse. Mäletan, et vaatasin eelmine nädal retsepti, kus oli kasutatud punast veini ja suitsuribi, aga kus? Retsept kadunud kui tina tuhka. Lootsin, et siiski leian ja ostsin veini ja ribi juba ära, aga tuhkagi. Tuli siis improviseerida.

Suitsuribi punases veinis.

1 kg suitsuribi
500 ml punast veini
1 sibul
1 suvikõrvits
1 porgand
3- 4 tomatit
4-5 küüslauguküünt


Asetasin ribi ahjuvormi, kallasin peale veini ja lasin umbes tunni koos tomati ja sibulaviiludega podiseda. Lõikusin kõik ülejäänud lisandid juppideks- viiludeks. Lisasin pipart ja soola. Ja nii ta kaane all veel pool tundi podises. Kaalusin ka varsselleri ja loorberi lisamist, aga kartsin ülepingutada. Juurvilja oleks võinud rohkem olla ja ka kartul oleks sinna hästi sobinud.

Suvikõrvitsa- toorjuustupirukas.

(Nipiraamat nr 78, august 2014)

400 g külmutatud pärmilehttainast
200 g toorjuustu
1 dl päikesekuivatatud tomateid
3- 4 küüslauguküünt
1 suvikõrvits
1 muna
2- 3 sl toiduõli

Sulata tainas ja lõika pooleks. Tee servadeks 2 cm kaugusele poole taina sügavused sisselõiked. Klopi muna lahti ja määri raami servad sellega.
Täidiseks purusta köögikombainiga toorjuust, küüslauk ja tomatid. Aja taigna keskele ühtlaselt laiali. Lõika suvikõrvits kartulikoorimisnoaga õhukesteks viiludeks ja keera need rulli. Kata pirukas nende rullidega. Küpseta 200 kraadises ahjus 20- 25 minutit. Serveerides pihusta peale veidi toiduõli.

Ma kasutasin päikesekuivatatud tomateid õlis ja ei purustanud kõike nagu ette nähtud ühtlaseks- need tomatitükid olid veel eriti head. Kuna aeg hakkas peale suruma, siis lõikasin kõrvitsa samuti vaid tükkideks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar