Lehed

laupäev, 23. august 2014

Suvikõrvits, tsukiini, kabatšokk...


Kevadel otsustasin kasvatda suvikõrvitsaid. Saak on meeletu- kolmelt taimelt juba 2 suurt kõrvitsat! No ei saa aru, miks õitest vilju ei saanud. Aga sõprade abiga siiski suvikõrvitsat jätkub. Ja kuna Itaalia kokaraamat juba välja otsitud, siis jätkub ka see toidulaine.

Suvikõrvits päikesekuivatatud tomatitega.

10 päikesekuivatatud tomatit
3/4 tassi sooja vett
5 sl õli
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
1 kg suvikõrvits
soola, pipart


Lõika tomatid ribadeks. Leota soojas vees, kui kasutasid ilma õlita varianti. Lase 20 minutit seista. Kuumuta õli suures potisja prae selles peenestatud sibul. Kuumuta keskmisel kuumusel klaasjaks muutumiseni. Sega juurde tükeldatud küüslauk ja suvikõrvitsaribad. Hauta 5 minutit pidevalt segades. sega hulka tomatid ja nende leotusvesi. Maitsesta. Suurenda veidi kuumust ja hauta peaaegu pehmeks. Serveeri kuumalt või külmalt.

Ja need 3 musta junni ei ole pildil koka kõrbenud näpud, vaid viinerilapsed, kes said pannil veidi liialt kuuma.

Mu ema oskas küpsetada pealt kõrbenud koorikuga suuri pärmisaiu ja vaid üht kooki, mis tal ka õnnestus. Et saada vähegi vaheldust, hakkasin ise üpris vara saksakeelsete kokaraamatute järgi küpsetamist proovima. Aga ema tehtud kohupiimakook on jäänud klassikaks meie perre- nimelt küpsetame seda juba üle 5 aasta igal korral, kui Rootsis külas käime. Selgi korral nurises tütar, et see on koogi rikkumine küpsetada muul ajal. Aga Maksimas müüdi pirukakohupiima ime odavalt ja see vajas proovimist.

Juubelitordipulbrist kohupiimakook.

1 pk juubeli tordipulbrit
500- 1000 g kohupiima
2 muna
suhkrut
soola
200 g võid vms

Sega kohupiim suhkru, munade ja näputäie soolaga. Määri vorm ja puista põhja 1 kiht tordipulbrit. sellele võitükikesed ja sellele kiht kohupiima jne. Viimaseks kihiks tordipulber ja võitükikesed. 200 kraadises ahjus umbes 1 tund. Igatahes seni, kuni pealt pruun ja enam väga ei värise.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar