Lehed

teisipäev, 19. august 2014

Peale Itaaliat

Rändasime metsikult veidi mööda Itaaliat. Muljeid niiii palju, et võtan lõpuks ette toidublogist eraldi blogi tegemise, sest see lehekülgede süsteem mind ei rahulda.
Esialgu aga üritasin tuua ka koju Itaalia maitset. Loomulikult ostsime palju erinevaid juustusid ja sõime mõned korrad - pitsat- pastat- no vähemalt miinimumprogrammi täitsime ära.
Pasta Carbonara oli mu esialgne eesmärk kindlasti ära proovida. Ja palju ei puudunud, et polekski õnnestunud. Viimasel õhtul ühes Milano kesklinna pisikeses kohvikus seda siis konsumeerisin. Nii rasvast asja pole ma küll kunagi söönud. Lint makaronid ujusid kastmes, milles tundsin ära suht kalgendumata muna. Aga maitse oli hea. Ja nüüd ma tean, et al dente on meie mõistes ikka päris kõva makaron. Ettekandja käis vabandamas, et neil polnud spagette kohe valmis, kas me oleme nõus sööma tagliatellisid? Kardan, et kui ta poleks ise seda meile teada andnud, poleks meie küll vahest aru saanud.
Kodus otsisin välja Itaalia kokaraamatu ja proovisin järgi teha. Kui retseptis oli öeldud 3 muna, siis lõpuks segasin veel 3 juurde, aga ikka jäid kuivad. Pere küll arvas, et maitse oli sama. (Ja ka Reemus oli õnnelik, kui ta varguselt kätte saime- nuudel rippus mokkade vahelt, sest ta oli kausile põhja teinud)

Spaghetti alla carbonara. 

2 sl oliiviõli
1/2 tassi peekonit 
1 küüslauguküüs
500 g spagette
3 muna
3/4 tassi riivitud parmesaani
soola, musta pipart

Pane keema suur pott veega. Kuumuta õli pannil ja prae selles peekoniribad ja küüslauk. Viska küüslauk ära (miks ometi?). Keevasse vette lisa soola ja keeda selles makaronid al dente. Soojenda suur kauss ja löö sellesse munad. Klopi lahti ja lisa riivitud juust ja sool- pipar. Kalla sellesse kurnatud makaronid ja lisa pannilt kuum rasv ja peekon. Sega läbi.

Tõin Itaaliast pisikesi ümaraid tšillisid. Proovisime Taaliga, et polegi teravad ja oleksin nad peaaegu ahjuvormi pannud. Kuid enne vormi andsin sõbrannale maitsta ja tollest sai tuldpurskav lohe. Olid ikka kanged küll. Tegin siis maitseõli- osadesse anumatesse läks seltsi küüslauku ja tilli ja selleritki.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar