Lehed

pühapäev, 28. detsember 2014

Jamie radadel

Palusin endale Jõuluvanalt Jamie 15 minuti roogade raamatut. Ja saingi!!! (Vedas, sest küsisin ka 2 uut riivi ja sain koguni 3!). Jõulute ja uue aasta vahel proovisin paari retsepti- no 15 minutiga küll valmis ei saanud- esimesega kulus ligi 45 minutit.

Kana- Cacciatore.

Spagetid ja suitsune tomatikaste

4 naha ja kondita kanakintsu
oliiviõli
125 g austerservikuid
125 g suuri aedšampinjone
4 viilu suitsutatud pancetta´t
2- 3 värsket rosmariinioksa
2 anšoovisefileed
2 marineeritud punast paprikat
peotäis musti kivideta oliive
2 küüslauguküünt
1 väike punane tšilli
60 ml Chianti veini
700 g tomatipüreed
kimp värsket basiilikut

Pasta:
täisteraspagette
30 g Parmesani

Tükelda kana 1 cm suurusteks tükkideks ja pane 2 sl õli ja näputäie soola ja pipraga suurele pannile küpsema. Haki seened kergelt läbi, lõika pancetta õhukesteks viiludeks ja lisa mõlemad koos rosmariinilehtede, anšooviste ja tükkideks rebitud paprikatega pannile. purusta sisse oliivid ja keera kuumus kõrgemaks. Prae aeg- ajalt raputades kuldseks.
Keeda pasta suures potis pakil toodud õpetuse järgi. Purusta koorimata küüslaugud pressiga kanapannile, lisa õhukeseks viilutatud tšilli, vein ja tomatipüree, maitsesta. Lõpuks rebi pannile ja sega juurde basiiliku lehed.riivi parmesan. Pane tassitäis pastakeeduvett kõrvale, kurna pasta, kalla vaagnale ja kühvelda kaste peale. puista roog üle ülejäänud basiilikulehtedega ja parmesaniga. Raputa segamini ja lisa vajadusel pastakeeduvett.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar