Lehed

teisipäev, 16. detsember 2014

Peedi- tatra- hakklihavorm

Kummaline kooslus, aga maitse poolest väga hea-

Peedi- tatra- hakklihavorm


  • 500 g peeti
  • 400 g lambahakkliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 dl tatratangu
  • 250 g 30% hapukoort
  • soola ja musta pipart
Keeda peete 40-50 minutit, kuni need on küpsed. Lase peetidel külmas vees jahtuda, siis koori ja riivi. (Võid kasutada ka valmiskeedetud ja -riivitud peete).
Loputa tatratang jooksva vee all, siis keeda soolaga maitsestatud vees 10-15 minutit. Nõruta hoolega.
Pruunista hakkliha pannil omas rasvas. Koori ja haki sibul ja küüslauk. Lisa hakklihale ja prae kergelt läbi. 

Sega kõik ained* kausis omavahel, siis tõsta võitatud ahjuvormi. Küpseta 200kraadises ahjus 45-60 minutit.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (1/2008, Venäläinen punajuuri-tattarivuoka). 

* Algretseptis on ette nähtud smetana-hapukoor, mille rasvasisaldus on ca 42% (Valio smetana). Asendasin selle meie 30% hapukoorega, aga ilmselt sobib ka 20% hapukoor.

riivisin peale ka veidi Parmesani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar