Lehed

esmaspäev, 19. jaanuar 2015

Baklažaaniga

Räägitakse, et baklažaani võib toidu sisse panna liha asemel. Selle toiduga sain kinnitust- minu lihausku mees on juba 2 korda söönud ja pole kordagi küsinud, kus liha?

Vürtsikas baklažaanikarrikookospiimaga

6-le
Valmistusaeg 60 minutit

2 keskmise suurusega baklažaani
Päevalilleõli praadimiseks
1 sl sinepiseemneid
8 karrilehte või paar loorberilehte
2 sibulat, peeneks hakituna
2 tšillikauna, peeneks hakituna (või veidi vähem, kui pelgad liiga tulist rooga)
2 tl jahvatatud koriandrit
2 tl jahvatatud kurkumit
400 g konserveeritud tomateid
400 g kookospiima
1 sl suhkrut
400 g keedetud või konserveeritud läätsi
Lõika baklažaanid sektoriteks ja siis tükelda iga sektor 3-4-ks tükiks. Kuumuta pannil õli ning prae baklažaan osade kaupa pannil kuldpruuniks. Selleks kulub ca 3 minutit kummalegi poolele. Tõsta pannilt ära taldrikule. Lisa pannile õli ning prae sinepiseemneid ning karri-/või loorberilehti paarkümmend sekundit. Lisa sibul ning prae veel mõni minut. Lisa tšilli ja vürtsid ning prae pannil õlis kõik läbi. Lisa veidi kookospiima ja kuumuta veel minutijagu. Kalla järgmisena  juurde ülejäänud kookospiim ning tomatikonserv ning suhkur. Kui kaste on liiga paks, võid lisada ka veidi vett. Hauta umbes pool tundi. Sega juurde keedetud(vastavalt pakendi juhisele) või kurnatud läätsed (kui kasutad konservi)  ning eelnevalt läbi praetud baklažaan. Hauta veel umbes 10 minutit. Serveeri riisiga  ja serveerides puista peale värsket koriandrit.

Retsept ilmus 2015. aastaalguse talvises Toit&Trend ajakirjas.
Kuna nagu alati polnud läätsesid poes saada, asendasin nad ubadega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar