Lehed

neljapäev, 29. jaanuar 2015

Kana

Kuna neljapäev on saviplätsimise päev, siis püüan kas mitte üldse süüa teha või siis midagi kiiret. Sel korral sai kapis olnud kanakintsudest selline ahjuroog. retsepti leidsin Toidutarest.

Köögiviljadega ahjukana

1 kgKanakoivad või -kintsud
3 tkSuurt tomatit
3 tkPunast sibulat
3 tkPunast paprikat
6 tkKüüslauguküünt
1 tkSidrun
Oliivid
4 splOliiviõli
2 dlValge vein või puljong
2 tlKuivatatud tüümiani
Sool
Must pipar
1. Lõika tomatid ja sibulad sektoriteks, paprikad suurteks tükkideks. Haki küüslauk. Pruunista kana pannil õlis.

2. Laota paprika, tomat, sibul ja küüslauk ahjuvormi põhja, tõsta kana peale. Lisa oliivid ja sidrunisektorid, maitsesta soola, pipra ja tüümianiga.

3. Nirista vormi õli ja vein või puljong. Küpseta ahjus 200° juures 1 tund.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar