Lehed

laupäev, 31. jaanuar 2015

Riis ja rukkimuffin

Sel korral tegin paar retsepti selle aasta Oma Maitse veebruari numbrist. riisiroa puhul tekkis küll arusaamatus- kas peab pann olema väga- väga suur? Või oli mul miski sassis, aga minu toit mahtus vaevu ahjupotti.

Tagurpidi riisivorm köögiviljadega e maqluba

4 dl basmatiriisi
1 tl kurkumit
1 tl kaneeli
1 tl vürtsköömneid
näpuotsaga jahvatatud nelki
1 tl koriandrit
2 keskmise suurusega baklažaani
500 g lillkapsast
2 sibulat
3- 4 keskmist tomatit
õli
võid
soola, pipart
7- 8 dl köögiviljapuljongit
1 küüslaugupea
paksu maitsestamata jogurtit
värsket koriandrit

Leota külma veega pestud riisi vees, mis katab ta. Lisa 1 tl soola. Sega vürtsid. Sega omavahel 1/3 vürtsidest ja õli. Lisa sool, pipar ja sega selles 0,5- 0,7 cm baklažaaniviilud. Tee sama lillkapsaga. Küpseta ahjus küpsetuspaberil umbes 20 minutit. Kuumuta pannil veidi õli. Prae selles keskmisel kuumusel sibul. Kalla 1/3 vürtse sellele. Lisa sibulasegui puljongisse. 
Määri suurem pann, kuhu hakkad toitu kihiti panema, võiga. Lao panni põhja tomativiilud. Siis baklažaan ja lillkapsas. Kurna riis ja aseta kihiks. Vajuta kokku. Kalla peale puljongit. Torka riisi küüslauguküüned.
Aseta pann tulele ja veendu, et puljong hakkaks keema. Alanda kuumust ja kata kaanega. hauta umbes 30 minutit. Siis võta tulelt ja eemalda kaan. Kata rätiga ja lase 10 minutit liigsel niiskusel aurustuda. Serveerimiseks kalla teistpidi taldrikule ja paku kõrvale jogurtit.

Rukkijahu - heeringamuffinid sibulaga

2 muna
0,75 dl õli
3, 5 dl keefiri
5 dl täisterarukkijahu
0,5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,75 tl soola
0,5 tl suhkurt
1 pakk (200 g) heeringafilee tükke sibulaga

Klopi munad lahti, lisa õli ja keefir. Sega kuivained ja lisa munasegule. Tõsta muffinivormi 1 sl tainast. Aseta peale heeringatükid ja sibulad ja kata ülejäänud taignaga. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit.

Järgmine kord võtan heeringat 2 x koguse ja segan taignasse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar