Lehed

laupäev, 19. september 2015

Jamie vene köök ja ahjuõunad

Sul on terve Jamie ajakiri Aasia toidu retseptidega ja sa teed miskit vene jama!- oli mu laps üllatunud. Kui aga toit valmis oli, kiitsid kõik, et ammu pole miskit nii head saanud.

Kurnik

(Jamie veebrusr/märts 2015)

sorts õli
2 küüslauguküünt
2 sibulat
400 g šampinjone (kukeseeni, puravikke)
200 ml vahukoort
750 ml kanapuljongit
väike kimp peterselli
1/2 sidruni mahl
riivitud muskaatpähklit
500 g keedetud kana (ühe 1,4 kg kana liha)
200 g pikateralist riisi
4 kõvaks keedetud muna
kimp tilli

Toorjuustukate:
125 g pehmet võid
125 g toorjuustu
1 muna+ 1 rebu
200 g jahu + 1 sl
2 sl küpsetuspulbrit
1 tl soola

Valmista tainas. sega või toorjuustuga, lisa rebu ja sega hästi. Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa sool. Kalla jahu võisegusse ja sega kuni on ühtlane. Mässi toidukilesse ja pane külma vähemalt 30 minutiks. 
Aja õli pannil kuumaks ja prae sibul ja küüslauk 5 minutit. Lisa seened ja prae veel 5 minutit. Prae teisel pannil 1 sl jahu ja kalla juurde vahukoor ja 250 ml kanapuljongit. Aja keema, vähenda kuumust ja lase pakseneda. Lisa hakitud petersell, sidrunimahl ja muskaatpähkel. Lisa ribadeks rebitud keedetud kanaliha. Võta tulelt.
Kalla riis potti ja lisa ülejäänud kanapuljong. Aja keema. Kata pott kaanega, vähenda kuumust ja keeda 15 minutit, kuni riis onkogu puljongi endasse imenud. Võta tulelt ja sega kahvliga kohevaks.
Koori munad, haki peeneks ja sega hakitud tilliga.
Laota kolmandik riisi 24 cm läbimõõduga ahjuvormi põhja ja silu ühtlaseks. Tõsta peale kõik segud kihiti ja korda seda. Kõige peale riis. Kuumuta ahi 180 kraadini. Rulli tainas vormi peale 2,5 mm paksuselt. suru servad tihedaks, tee peale kahvliga augud. Võid kaunistada taignast kujunditega.
Küpseta ahjus 30 minutit- kuni tainas on kuldne.

Rikkalikule ahjuvormile teggin lisaks ahjuõunu veidi teisel moel, kui harjunud. Retsept Oma Maitsest (september 2015)

Kohupiimaga täidetud õunad

8 õuna

Täidis:
150 g maitsestamata kohupiima
100 g hapukoort
1 muna
1 dl suhkrut
2 sl rosinaid
0,5 tl kaneeli
(8 kaneelipulka)

Purukate:
60 g võid
1 sl suhkrut
2 sl jahu

Karamellkate:
0,5 dl suhkrut
0,7 dl vahukoort
75 g võid

Võta õuntel südamikud välja ja uurista ettevaatlikult veidi rohkem sisu välja. Sega täidis kokku ja tõsta õuntesse. Aseta igasse õuna kaneelipulk. valmista purukate- näpi kõik segi ja pane igale õunale. Aseta õunad küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadi juures 25 minutit. 
Karamellikastmeks pruunista suhkur poti põhjas. Võta tulelt ja sega sisse koor. Liiguta kõik segi, kuni suhkur on lahustunud. Lõpuks lisa või. Lase enne serveerimist jahtuda.

Kasutasin muffinipanni. Kuna seal oli 12 auku, siis tuli ka 12 õuna. Täidist jäi üle- sellest sai pühapäeval väikese mannalisandiga kohupiimavorm. Õun oli sidrunkollane taliõun. Karamellikastme keetmise asemel kasutasime Rimist ostetud Rootsis toodetud karamellikastet.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar