Lehed

laupäev, 12. september 2015

Juustupäts ja supp Gruusia radadel

Seda saviahjus küpsetatud saialaadset toodet ei saa kuidagi hatšapuriks nimetada, kuigi taigen on pärit Gruusia köögi raamatust.

Juustupäts.

500 g jahu
100 ml sooja vett
40 g suhkrut
75 g õli
15 g soola
10 g pärmi


500 g riivjuustu


Kõik tampis ja kergitas mõnusaks taignaks leivaküpsetusmasin. Jagasin taigna 2 pätsiks, rullisin laiali ja riputasin ohtralt juustu vahele. Siis keerasin taignaservad kokku. Pätsid panin fooliumist restiga kuumaks köetud saviahju ja küpsetasin neid seal pruunistumiseni.
Uskumatu, et ei läinudki kärssama!

Ja mida keeta, kui meespooled surevad vaikselt, sest on poole ööni õlut ja rummi tarbinud? Tavaliselt on õige vastus seljanka...aga mulle tundub, et sobib ka hartšo. Minu supp on küll tingimisi hartšo, sest kasutasin sealiha. Ka supi retsept pärineb Gruusia köögi raamatust. Oma kurvastuseks avastasin, et mu raamat on praak- osa lehti puudub, osa segamini.

Hartšo

100 g riisi
500 g sealiha
500 g tomateid
sibul
3 küüslauguküünt
peterselli
koriandrit
pipart 
soola
vett

Pane sealiha kuubikud keema vaevu veega kaetult. Koori vaht. Lisa riis. Samal ajal prae sibul pruunikaks, lisa küüslaugu ja tomatitükid. Tomatid võib virgem inimene koorida. Lisa sellesse maitseained ja kalla supipotti. Kõige lõpuks lisa petersell.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar