Lehed

laupäev, 16. aprill 2016

Võileivatort

Kui kassi pole kodus, on hiirtel pidu. Kuna Aldis ei söö krevette, siis sai sel nädalavahetusel tehtud kalatorti krevettidega. Retsept pärit Võileivaraamatust (100 rooga sari)

Forelli- krevetitort

Põhi: 
200 g rukkijahust näkileiba
75 g võid
2 dl piima

Kate:
3 tl želatiini
4 sl sidrunimahla (1:1 veega lahjendatud)
200  g külmsuitsuforellifileed
300 g rasvast kodujuustu
400 g ürtidega Creme Bonjouri
jahvatatud valget pipart
peenestatud tilli

Kaunistamiseks: 5 keedetud muna
1 pk krevette soolvees
värsket tilli

Purusta näkileivad, nirista peale veidi piima ning sega kokku sulatatud võiga. Suru segu 24 cm läbimõõduga, küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi.Nirista peale ülejäänud piim. Paisuta želatiin sidrunimahlas ja sulata vesivannil.Lõika kala pisikesteks tükkideks ja sega kõigi katte ainetega. Lõpuks lisa želatiin. Kalla põhjale. Hoia vähemalt 4 tundi külmas. Kaunista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar